Vodnik za voznike skirojev za trike

12/4/2023

Skiro za trike oz. kot radi rečemo freestyle skiro je veliko vzdržljivejši od navadnega skiroja, saj ima določene dodatne ojačitve. Te ojačitve omogočajo skirojem za trike obvladovanje klančin in vam omogočajo izvajanje skokov oz. različnih drugih trikov. Skiroja, narejenega za izvajanje trikov, ni mogoče zložiti, saj ravno to daje tem skirojem trdnost in vzdržljivost. Skiro za trike ima doloženo višino, ki se je ne da spreminjati. Pri nakupu skiroja za trike je potrebno biti pozoren na pravilno višino krmila, da ustreza vaši višini. Skiro za trike je običajno nižji od običajnega skiroja.

 

Upoštevajte, da je spodnja tabela le okvirna:

Tvoja višina

Priporočena višina skiroja za trike

 

Višina osebe Velikost skiroja
95-110 cm pod 73 cm
110-130 cm 73-78 cm
130-140 cm 75-81 cm
140-150 cm 80-85 cm
150-160 cm 83-88 cm
160-172 cm 85-90 cm
172 cm+ 90 cm+

 

Vozite se lahko na vseh velikostih skirojev za trike, vendar to ne pomeni, da je izvajanje trikov zabavno, udobno ali enostavno. Zato potrebujete skiro za trike, ki je prilagojen vaši višini. Skiro, ki je prilagojen vaši višini, vam bo dal več nadzora nad vašimi skoki, prav tako pa boste lažje izvajali trike. Priporočamo, da izmerite razdaljo od tal do kolka in popka ter izberete skiro za trike, ki ima višino nekje vmes me popkom in kolkom. Upoštevajte, da bo višina skiroja za trike vedno po vaši izbiri, kajti višina je odvisna tudi od sloga. S tem vodnikom dobite predstavo o tem, kakšna mora biti višina skiroja, ki je primeren za vašo višino.

Pri izbiri skiroja za trike je tudi pomembno, da izberete skiro, ki ima pravo velikost koles. Tipičen skiro za trike za otroke ima kolesa v velikosti 90 - 110 mm, medtem ko skiro za trike za starejše in odrasle običajno uporablja kolesa velikosti 110 - 120 mm.

Poleg tega se morate vedeti tudi, kakšen kompresijski sistem mora imeti vaš skiro za trike. Obstajajo različne vrste kompresijskih sistemov za skiroje za trike. SCS, HIC, IHC in ICS so nekateri najbolj vzdržljivi sistemi za skiroje za trike. Ko kupujete skiro za trike, morate imeti v mislih tudi ležaje v kolesi. Kakovost ležajev se šteje z ABEC, kot je ABEC-5. Višja kot je številka, boljši so ležaji in bolje se bodo kotalila vaša kolesa. Če se boste imeli dobre ležaje, boste lahko ohranili hitrost svojega skiroja za trike. To je zelo priročno pri vožnji po klančinah, kjer ne želite, da bi nenadoma začeli izgubljati hitrost. Priporočamo, da si ogledate skiroje za trike, ki imajo ležaje ABEC-5 ali več.

Tukaj si oglejte našo veliko izbiro skirojev za trike.

 

Skiroji za vsak okus

Veliko se je zgodilo od ponovnega izumljanja "modernih" skirojev v poznih devetdesetih letih, ko je na trg prišel novi skiro iz aluminija. Ti skiroji so bili zložljivi in zelo praktični, zaradi česar so postali noro priljubljeni.

Ker pa je vožnja s skirojem postala priljubljen šport, se je v industriji skirojev pojavilo povpraševanje po skirojih za trike, ki so zasnovani za izvajanje trikov v skate parkih in na ulici.

Danes sta tako kakovost kot tehnologija skirojev kilometre oddaljena od tistih modelov iz zgodnjih 90-ih.

Še vedno lahko dobite zložljive in nastavljive skiroje, ki so še vedno priljubljeni za vožnjo. Ko govorimo o skirojih za trike, so tu blagovne znamke, ki jih prodajamo, in ki izdelujejo visokokakovostne kompletne skiroje in rezervne dele za skiroje, ki ustrezajo zahtevam voznikov od začetnika do profesionalnih športnikov.

 

Skiroji za trike

Ti skiroji, imenovani tudi freestyle skiroji, se običajno uporabljajo v skate parkih, mestnih območjih in parkiriščih. Gre za intenziven šport, skiroji pa so izpostavljeni velikemu pritisku in obrabi. Noben skiro ne traja večno, vendar so sodobni skiroji za trike zelo trpežni, izbira pa je široka. So ojačani in zasnovani za vzdržljivost. Prav tako lahko najdete širok nabor komponent po meri, s katerimi lahko zgradite svoj sanjski skiro. Sestavljeni skiroji za trike po meri so običajno sestavljeni iz posebnih komponent različnih blagovnih znamk, ki jih sestavijo strokovnjaki.

 

Skiroji z velikimi kolesi

Za prevoz iz ene točke do druge priporočamo skiroje z velikimi kolesi (120 mm ali več). Ti skiroji so običajno zasnovani za odrasle, lahko pa jih uporabljajo tudi otroci. Pogosto jih je mogoče zložiti, zato jih je enostavno prenašati z vlakom, v šoli ali na delovnem mestu. Velika kolesa so manj občutljiva na neravnine na cestišču, imajo večjo stabilnost in se kot mala kolesa hitreje kotalijo.

 

Če želite izvedeti več o skirojih, si lahko preberete vodnik: Nakup skirojev.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skiro